Hanne B Nystrøm

BIO

 

Hanne B. Nystrøm  fra Fredrikstad arbeider hovedsakelig med skulptur, men også innenfor andre kunsuttrykk som animasjon, tegning, og performance.

Skulpturene er ofte i jern, som sveises og tilsettes andre overaskende elementer. Hun liker å blande jern med mere skjøre og myke kvaliteter. Tilleggsmaterialene hentes fra simple, gamle eller brukte objekter/biter.  Hun jobber også ut fra tanken om at ting forteller, slik at objektene/materialbitene fortelle hva de vil bli være og eller bli til. I tillegg til jern, benyttes nye materialer som gips, leire, plast og  tre.  Hun liker også å bruke farge/maling, tekstil og mønster, og jobber mye med overflater. Teknikker er i hovedsak bøying, sveising og modellering. Over tid har hun utviklet en teknikk der hun bygger opp form ved hjelp av sveisepunkter og tråd.

Relasjoner, menneskelige spørmål og fortellinger står sentralt, og hun bruker ofte seg selv og de rundt seg som modeller. Inspirasjon kommer også fra magasiner, mote og film. Hun benytter i tillegg mye sin erfaring fra dans og ballett. Arbeidene er surrealistiske og ofte humoristiske, men også mørke og tragiske.

 

www.hannebnystrom.com

Facebook    Hanne B. Nystrøm

Instagram    hannebnystrom

Instagram    villa vigen

You Tube     Hanne B. Nystrøm