A Female Gaze: Group Exhibition

13 - 20 November 2021

Andrea Gamst, Charlotte Wiig, Elen Sonja Klouman, Erika Hebbert, Erle Kyllingmark, Julie Pike, Line Ørnes Søndergaard, Margaret M de Lange, Pernille Sandberg, Rebecca Zeller, Tine Poppe

Velkommen til åpning lørdag 13 november 12:00
 
Åpningstider i utstillingsperioden
Lørdag & søndag 12 - 16
Man - fre 12 - 17
 
I utstillingen A Female Gaze utforsker en gruppe kvinnelige fotografer maskulinitet, mannen og det feminine blikket. Der noen har arbeidet med egen og andres sårbarhet, har andre utforsket dynamikken mellom observatør og subjekt og spenningen som oppstår i dette rommet. Utstillingen berører temaer som identitet, mannsrollen, sårbarhet, begjær, intimitet, oppvekst og familie. 
 
Sentralt i arbeidet ligger spørsmålet om det egentlig finnes et spesifikt feminint blikk? Hva innebærer det i så fall? Hva former og styrer det -kulturelt, personlig og samfunnsmessig?
 
Gruppen består av både etablerte og nye navn og representerer en bredde i sitt visuelle uttrykk og tilnærming. Utover fotografi byr utstillingen på installasjon og interaktive verk.

 

Andrea Gamst, Charlotte Wiig, Elen Sonja Klouman, Erika Hebbert, Erle Kyllingmark, Julie Pike, Line Ørnes Søndergaard, Margaret M de Lange, Pernille Sandberg, Rebecca Zeller, Tine Poppe.